de omgeving

Wemeldinge

 

Wemeldinge is een van de mooiste dorpjes van Zuid beveland. Wemeldinge ligt in de gemeente Kapelle. Het is een typisch sfeervol zeeuws dorp en is in de jaren steeds geliefder geworden bij het toerisme. De haven, die eb en vloedtijden kent, is hierdoor ook flink uitgebreid en rondom de haven hebben enkele gezellige restaurants hun deuren geopend. Hier kunt u heerlijk eten. 

Winkelstad Goes en Kapelle liggen op fietsafstand en het is zeker de moeite waard ook daar eens een bezoek aan te brengen. Via de smalle slingerdijk Kattendijksedijk en zijn deze plaatsen makkelijk te bereiken.

Voor de fietsliefhebbers is een fietstocht door de zak van Zuid beveland zeker ook de moeite waard. 

Kortom, er is genoeg te doen in en rondom Wemeldinge.

De oosterschelde

 

De Oosterschelde kent een mooi onderwaterlandschap en is hierdoor geliefd bij, veelal Belgische, duikers. Van het voorjaar tot in het najaar is het druk langs het strandje aan de Kattendijksedijk waar duikers het water in gaan om te duiken en te genieten van alles wat onder water te zien is.

Ook sportvissers kunnen hier hun vertier zoeken. De Oosterschelde is ook een zeer geliefde plek om te vissen.

Vanaf de Oosterschelde is het ook heerlijk een tocht per boot te maken naar bijvoorbeeld het Veerse Meer, Roompot of Zierikzee.